Siirry suoraan sisältöön

Mitä Fanmet Oy tekee?

Fanmet kehittää ja valmistaa suomalaisia korkealaatuisia ja vankkarakenteisia teollisuuspuhaltimia, siipipyöriä ja purunpoistolaitteita kotimaisen teollisuuden ilmankäsittelytarpeisiin. Fanmet on luotettava kumppani ja komponenttitoimittaja teollisen ilmankäsittelyn alueella. Tavoitteenamme on oman toiminnan jatkuva kehittäminen, entistä edullisempien elinkaarikustannusten mahdollistaminen asiakkaille, asiakaslähtöinen toimintatapa ja kotimaisuuden ylläpito.

Kenelle?

  • järjestelmätoimittajat, jotka suunnittelevat ja rakentavat teollisia ilmanvaihtojärjestelmiä
  • yritykset, jotka huoltavat ja kunnossapitävät ilmanvaihtojärjestelmiä ja sen osakomponentteja.
  • loppukäyttäjät eli yritykset, joiden tuotantoprosessin osana tarvitaan teollinen ilmanvaihtojärjestelmä
  • yritykset, jotka myyvät ja markkinoivat teollisia ilmanvaihtojärjestelmiä ja sen osakomponentteja

Jos olet kiinnostunut yhteistyöstä tai haluat lisätietoja tai tarjouksen tuotteistamme, niin ota yhteytta! Yhteydenotto käy kätevästi mm. sähköisen yhteydenottolomakkeen avulla.

Taustaa

Fanmet Oy on Lounaisen Suomen Puhallintehdas, jonka tuotantolaitokset sijaitsevat Yläneellä, 50km Turkua pohjoisempana.

Perheyrityksenä Fanmet vie osuudellaan eteenpäin sukupolvien yli kumuloituvaa osaamista kotimaisten teollisuuspuhaltimien ja purunpoistolaitteiden valmistajana.

Toiminnan alku ulottuu vuoteen 1952, jolloin nykyisen yrittäjän Tom Wuotin isoisä Toivo Nikolai Wuoti aloitti yritystoiminnan Tmi Metallityön verstaalla Uudenkaupungin alueella. Toiminta alkoi korjaustoiminnalla, mutta varsin pian mukaan tuli viljankuivauslaitteiden ja kuivuriuunien valmistus. Kuivurin puhaltimia valmistettiin runsaasti muillekin valmistajille ja toiminnan laajentuessa 60-luvulla nimen ja yhtiömuodon muutos Metalli ja Puhallin Oy:ksi oli ajankohtaista.

70-luvun öljykriisin seurauksena alkoi myös purupuhaltimien ja purunpoistolaitteiden valmistus. Purunpoistolaitteiden valmistuksen ohessa alkoi jälleen myös viljankuivureiden kehitys ja markkinoille tuli 80-luvulla aivan uudenlainen vaunukuivuri. Vaunukuivurin valmistus siirtyi myöhemmin yrityskaupalla kehitysyhtiölle ja purunpoistolaitteiden valmistus Teräspuhallin Oy:lle.

90-luvulla nykyinen sukupolvi siirsi vetovastuunsa uuteen yritykseen ja niinpä Tepu-purunpoistolaitteet ovat edelleen kehittyneenä tuotevalikoimissa, niiden valmistuksesta on viimeisen 15-vuoden ajan huolehtinut Fanmet Oy. 2000-luvun alkuvuosina on modernisoitu konekantaa vastaamaan paremmin ajan vaatimuksia. 2010-luvulla on teollisuuspuhaltimien ja siipipyörien valmistus kasvattanut rooliaan yrityksen toiminnassa. Ja näihin liittyvien palveluliiketoimintojen kehittäminen luo toiminnalle uusia suuntaviivoja tulevaisuudessa.

IMG_yritys
Toivo Nikolai Wuoti